Mémesedik a debreceni autós üldözés rablópárosának produkciója

2022.01.31. 13:29

Ha valakinek nem lenne meg: igen mozgalmas napok vannak mögöttünk, már ami az autós üldözéseket illeti, először ugyanis Debrecenben rabolt ki egy ékszerüzletet, majd próbált kereket oldani a szerb testvérpár egy Fiat Seicentóval. Nem volt tökéletes a célszerszám megválasztása, bár a gépezetbe már a menekülésnél jóval korábban homokszem került. Egészen pontosan akkor, amikor nem számoltak az üzlettulajdonos kickboxos múltjával.

Talán megirigyelhette őket az a 16 éves, amúgy jogsival nem rendelkező fiú, aki pedig Rákosmentén száguldozott, nyomában egy szakajtó rendőrautóval, és még a BKK-busznak is be kellett kapcsolódnia a buliba, hogy megfékezzék. A srác aztán arra panaszkodott egy tévéinterjúban, hogy az egyenruhások már a helyszínen megruházták, majd a kapitányságon ólomkesztyűvel sorozták meg. Ezeket a vádakat természetesen egyértelműen visszautasította a rendőrség.

Az internetes népművészetet a sárga Seicento ihlette meg leginkább, az eset elindult a mémesedés könnyed, humorral és csípős megjegyzésekkel teli útján. Egész hamar elkészült az a verzió, amelyben Palik László kommentálja a történéseket:

@szelod9 POV: Palik a szomszédod#nekedbe #foryou #palik #debrecen #üldözés #vicc ♬ eredeti hang - szelod9

Ha pedig már Forma-1, a szakág történetének egyik legnagyobb alakja, Michael Schumacher sem maradhatott ki a debreceni ékszerrablás (egyáltalán nem) igaz történetét feldolgozó alkotásból. Zseniális találat volt a Seicento-reklám, amelyet aztán szépen összedolgoztak a debreceni eseménysorral.

De az internet népe nem állt meg ennyinél, miért ne lehetne akár marketingcélokra is felhasználni a híres hajszát? A maga nemében gyönyörűen reagál a történetre egy sárga Fiat Seicento hirdetése, amely a mostanság igen kedvelt, bár sokakból szekunder szégyenérzetet kiváltó Szia, Uram! felütéssel indít, majd a Halálos iramba 13. részében betöltött szerepet taglalja, majd határozottan lebeszél mindenkit a rablás ötletéről. Igazi kortárs irodalom.

Itt akár még a kereslet-kínálat találkozására is van esély, hiszen a Marketplace-en más éppen ilyen autót keres induló vállalkozásához, csak kanyarban stabil legyen jeligére.