A BMW is kiirtaná az autóiból a képernyőket

2023.01.08. 06:34

Jelenleg is zajlik a 2023-as CES, melyre a BMW egy egészen különleges koncepcióautót vitt. A rendezvényen megszólalt Oliver Zipse, a vállalat vezetője is, aki éles véleményt fogalmazott meg az autók műszerfalát beborító képernyőkről.

P90490972 highRes bmw-i-vision-dee-01-

Érvelése szerint ezek vezetés közben zavarják a sofőrt, így vagy a hatóságok fogják őket betiltani, vagy vásárlói nyomásra maguktól fognak eltűnni, mégpedig 10 éven belül. Természetesen a vezetőnek van alternatív megoldása: mégpedig a BMW saját head-up display rendszere. Zipse szerint azáltal, hogy minden fontos információt a szélvédőre vetítenek, a sofőrnek szinte soha nem kell tekintetét levennie az útról.

Mivel a megoldás jelenleg is fejlesztés alatt áll, egyelőre nem tudni, gyakorlatban is jól használható, praktikus alternatíva-e. Az első ezzel szerelt BMW modellek az évtized közepén érkezhetnek, így a kérdésekre akkor kaphatunk választ. Különösen érdekes vállalás ez a BMW-től, miközben a legnagyobb konkurense, a Mercedes nemrég pont, hogy elköteleződött a kijelzők mellett.

Forrás: motor1.com