40 másodperc alatt loptak el 6 izomautót

2023.03.08. 10:24

Megvan a Tolvajtempó c. film? Mindegy is, hogy melyik, az 1974-es vagy a 2000-ben Nicholas Cage-dzsel újraforgatott változat. Az eredeti címe mindkét filmnek Gone in 60 Seconds, ami arra utal, hogy a címszereplőknek csupán egy percre van szükségük egy autó meglovasításához. Jelzem: a valósághoz képest a film szereplőinek van mit tanulniuk. Nézd csak meg a lenti felvételt!

A tennessee-i határtól 50 percnyi autókázásnyira lévő Somerset egy 12 ezres lélekszámú kisváros Kentuckyban, ahol egy kereskedésben sorban állnak a Dodge Challenger SRT Hellcatek. Azaz álltak, összesen hat darab.

A maga módján lenyűgöző akciót hajtott végre összesen 7 elkövető. A kereskedés épületébe betörve felkapták a kulcsokat, és elhajtottak a hat Hellcattel. A belépéstől számítva 60 másodperc áll rendelkezésre a riasztó deaktiválására, aztán elkezd visítani. Ez 20 másodperccel azután történt meg, hogy az utolsó autó elhagyta a szalont. Tehát az egész akció, a rendszám eltakarásával együtt 40 másodpercet vett igénybe. Nesze neked gone in 60 seconds!

Miután a hat autóval elhagyták a kereskedést, mindannyian más irányba indultak el. Ennek ellenére öt Challenger már megkerült. Egyet egy rövid autós üldözés közben lezúztak, a sofőrt pedig a rendőrök őrizetbe vették, négyet pedig különböző helyeken pihentetve találtak meg. Vicces, hogy az egyiket úgy találták meg, hogy abból elfogyott a benzin. Egy autót továbbra is keresnek, a rendőrök szerint valahol Alabamában, a GPS-adatok alapján fogják megtalálni.