Versenypályára tervezett Priust villantott a Toyota

2023.06.07. 06:09

A Toyota versenydivíziója, a Gazoo Racing a 24 órás Le Mans centenáriumának alkalmából bemutatott egy kimondottan versenypályára tervezett GR Prius koncepciót.

A Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition a rettenetesen hosszú nevén kívül újratervezett első lökhárítót kapott, aljára plusz fényszórókat szereltek, amiket egy nagyobb, méhsejt mintájú légbeömlőnyílás választ szét. Az orr-rész emellett kapott egy splittert, dupla szett canardot és szénszálas motorháztetőt, ami a fényszórókig lenyúlik.

00 H06 3713

A sárvédőíveket feketére fújták, ahogy küszöbnyúlványokat is. Versenyautó létére a hátsó szárny és a diffúzor elengedhetetlen tartozék, amik természetesen szénszálból vannak. 

A hibrid koncepcióautót 18 colos könnyűfém felnikkel szerelték, amiken 235/50R18-as Michelin Pilot Sport 4S abroncsok feszülnek.

A Toyota Gazoo Racing viszont nem árulta el, hogy a dühös külsejű Prius hibrid hajtásláncán végeztek-e módosításokat. Bár ez a kiadás úgy néz ki, soha nem lesz sorozatgyártva, de a hírek szerint a Priusból hamarosan lesz egy GRMN változat.

A különleges Prius a Le Mans-i 24 órás versenypálya melletti Manufacturers’ Village-ben van kiállítva, egy Mazda MX-30 R-EV mellett.