A Toyota-vezér épp nem egy Toyotát lájkol. De akkor mit?

2023.09.14. 16:29

A világ egyik legjelentősebb autógyártója a Toyota, az exelnöke pedig Akio Toyoda, aki a márka alapítójának unokája. A 67 éves üzletember most épp nem egy saját gyártású autót próbált ki, hanem a konkurencia darabját: egy Honda HR-V-t vitt el egy körre.

Első ránézésre egy hajszálra ugyanolyat, mint amilyet próbáltunk korábban:

A videót készítő úriember azt kérdezi, milyen autó ez?, mire Toyoda lelkesen válaszol: Egy Honda! - majd dob egy lájkot. Utóbbiból, a mosolyból és abból, hogy milyen lelkesen válaszolt, úgy tűnik, hogy Akiónak adta a HR-V.

Forrás: Toyota PR / Twitter
Forrás: Toyota PR / Twitter

Mellette egyébként a négyszeres WRC-világbajnok, Juha Kankkunen ül, aki többek között egy Toyota Celicával is felért a ralizás csúcsára. Mindketten teljes Gazoo Racing szettet viseltek, ami azért volt így, mivel ők ketten mennek majd egy karikát egy Rally1-es GR Yarisszal.

A Hondát valószínűleg bérelték, bár az nem derült ki, hogy mi célból. Lehet, hogy bejárják vele a pályát, és elemzik egy kicsit, de az is előfordulhat, hogy csak ez volt kéznél, és simán egyszeri közlekedési eszköznek használták. Akárhogy is, jó volt látni Akio Toyoda lelkes reakcióját, és azt, hogy nem muszáj rögtön fújni a versenytársakra. Ezt a fajta hozzáállást sokan eltanulhatnák a japánoktól.

Forrás: Toyota PR / Twitter