Ősszel érkezik a Hyundai új hobbiterepjárója

2009.08.18. 14:47

Egyelőre csupán egy részletfotót mutattak a Tucson utódjáról, de legalább arra fény derült, hogy mi lesz az új szabadidő-autó neve.

ix35rd

Szó sincs valami hatalmas meglepetésről: a Hyundai tartja magát a megszokott számozási szisztémához. Az új modell összkerék-hajtású, tehát a kötelező i betű után egy x jön, a kompakt kategóriába tartozik, így az első számjegy 3-as, és terepjáró-féleség, azaz a második szám 5-ös. Összeolvasva ix35 az új típus neve, amelyről egyelőre csak sejteni lehet, hogy a tavaszi HED-6 ix-onic tanulmány ésszerűsített változata lesz, kevesebb LED-del és öncélú díszítéssel, de hasonlóan jellegzetes alapformával. Az egyéni formatervre szüksége is lesz a koreai szabadidő-autónak, ha labdába akar rúgni Európában, hiszen számos, a leköszönő Tucsonnál sokkal népszerűbb típussal kell megbirkóznia a vásálrók figyelméért – elég, ha csak a VW Tiguant vagy a Toyota RAV-4-est említjük, amelyek manapság uralják ezt a szegmenst.

Az új ix35-ös premierjét a Frankfurti Autószalonon tartja a Hyundai, de valószínű, hogy a forgalmazás ennek ellenére Dél-Koreában kezdődik meg először. Az új hobbi-terepjáró legkorábban 2010 elején bukkanhat fel az európai Hyundai kereskedésekben.