Hárommillió Jeep tűzveszélyes?

2009.11.13. 07:37

Egyes vélemények szerint a rosszul elhelyezett üzemanyagtank jelenthet veszélyt a Jeep Grand Cherokee tulajdonosok számára.

gcherokee 97

Az 1993 és 2004 között gyártott Grand Cherokeekat vizsgálja az amerikai NHTSA – az autók biztonságát vizsgáló hivatal – egy nonprofit szervezet, Center of Auto Safety (CAS) állítása nyomán. A CAS szakértői szerint a 2005 előtti Grand Cherokee üzemanyagtartálya olyan helyen van, hogy egy baleset során könnyen kilyukadhat, és a kifolyó üzemanyag tüzet okozhat. Az alacsonyabb járművek motorháza gyakorlatilag pont a hátsó lökhárító és a tengely között elhelyezett tankba fúródnak egy ráfutásos balesetnél, és az üzemanyagbetöltő cső is könnyen elnyíródhat, ha rossz szögből érkezik a másik autó.

Pillanatnyilag is 172 olyan balesetről beszélnek, ahol lángba borult egy-egy Grand Cherokee, és ezek során 254 ember halt meg, míg a 2005 utáni változat esetében csupán egyetlen ilyen eset fordult elő. A vizsgálat egyelőre folyik, és az is elképzelhető, hogy még hónapokig, vagy akár évekig tart, de ha bizonyítják, hogy konstrukciós hibáról van szó, akkor akár teljes visszahívást is elrendelhetnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.