Brutális tuning egy Impreza WRX áráért

2009.11.20. 15:29

Nem mintha az ML 63 AMG nem lenne elég erős, de azért lehet még csiszolni a gépet. A VÄTH Automobiltechnik 585 lóerősre húzta a Merci motorját, csúcsnyomatékát pedig 690 Newtonméterre tornázta fel.

Ahhoz, hogy elérjék a kellő teljesítmény-növekedést, jelentősen át kellett alakítani a motort. Nagyobb lett a szívócsatorna, nagyobbak a szívó és kipufogó szelepek és természetesen a szeleprugókat is kicserélték, valamint kapott sport vezérműtengelyt. A teljes kipufogórendszert a leömlőtől a katalizátorokon át a hátsó dobig lecserélték, hogy a motor könnyebben lélegezzen; természetesen sportlégszűrőt is tettek a kocsiba.

A motor átalakítása után az elektronikát vették kezelésbe, hozzáigazították a számítógépet a megváltozott viszonyokhoz, így érték el az 585 lóerőt és a 690 Nm-t, ami nagyon jól hangzik, az átalakítás azonban nem volt olcsó, majdnem 20 000 euróba, közel 5,4 millió forintba került.

A motor tuning következtében a hatalmas SUV 4,5 másodperc alatt képes felgyorsulni 100-ra, de ami még ennél is megdöbbentőbb, 300 km/h a végsebessége. Hogy kisebb legyen a légellenállása, spoiler csomagot tettek az ML-re, a 22-es felnikre már inkább a megfelelő megjelenés kialakítása végett volt szükség. A megnövelt motorerő miatt nagyobb fékeket szereltek a kocsira.

A felnik ára 8568, a fékrendszeré 4641 euró. Ha állítható sportfutóművet is szeretne a tulajdonos, megveheti további 1950 euróért. Ha még néhány nyalánkságot, ködlámpát, plusz légterelőt, ilyesmiket szeretnénk, lassan eléri a tuning ára egy vadonatúj Impreza WRX STi árát, vagyis ez a móka több mint pénzkidobás, igaz, nem sok hasonló, vagy hasonlóan erős SUV fog szembejönni az utcán a boldog tulajdonossal.