Szigorúbb lesz a Volkswagen Tiguan?

2009.11.25. 17:27

Vigyor helyett egyszerű, komoly, fantáziátlan vízszintes vonalak – ilyen lett a Volkswagen Tiguan új arca. Az új változat azonban még csak Kínában mutatkozott be – és az sem kizárt, hogy csak ott lesz kapható.

Egy komolyabb modellfrissítés egyértelműen korai lenne, és nehezen indokolható. Alig több mint két éve volt az európai bemutató, és a Tiguan tudomásunk szerint jól is fogy – nem volna semmi értelme változtatni rajta. Valószínűbb, hogy az új hűtőráccsal a kínai VW modellek arculatához próbálják igazítani a hobbiterepjárót is, bár ha megnézzük a legújabb európai modelleket, azokról is hiányzik a vigyori hűtőmaszk – helyette például az ötös Golfon és a Polón is egyszerű, vízszintes osztás uralja a hűtőrácsot.

A Tiguan eddig is eléggé jellegtelen autó volt, így az új orr-résztől nem változik sokat a karaktere, és ha valamit megtanulhattunk a Volkswagentől az elmúlt évtizedekben, az az, hogy a vásárlók egy jelentős része nem úgy teszi fel a kérdést, hogy miért pont ilyen autót vegyek, hanem úgy, hogy miért ne venném épp ezt. Ezért nem kételkedünk benne, hogy egy-két éven belül Európában is elsüthetik ugyanezt a formaterv-változatot, anélkül, hogy bármit kockáztatnának.