Ha R8-ra már nem telik

2009.12.12. 07:50 Módosítva: 2009.12.12. 07:53

Nagy ködben, 200 felett akár át is verheti a többi közlekedőt a német tuningcég A5-ös átirata. Vállalhatatlan ötlet R8-asnak maszkírozni az orrmotoros kupét, de attól még lehet épp népszerű.

A német tuningcégek nem mindig érzik a határokat – most a Hofele Design alkotott olyat, amit még évekig emlegetni fogunk, mint az elszabott ötletek díszpéldányát. Az Audi A5 kupé külsejét változtatták meg, méghozzá az R8 szupersportkocsi stíluselemeit felhasználva. A hátsó oldalablakok alatt ott a többi lemez színétől elütő betét egy kisebb légbeömlővel – persze ennek itt nincs valós funkciója, és az első, illetve hátsó lámpák alatt is felbukkan a jellegzetes háromtagú rácsozat. Olyan érzésünk támadt az autó láttán, mint amikor egy ötéves kisgyereket öltöztetnek makulátlan, hibátlan szabású öltönybe: lehet minden részlet hibátlan, de ez így mégsem természetes.

Az autón emellett persze megtalálhatók a szokásos tuningfogások: négy nagy kipufogóvég, szélesített nyomtáv, gigászi felnik és küszöbtoldatok. A kérdés csak az, hogy hányan lesznek, akik R8-nak szeretnék maszkíroztatni az A5-ösüket, ahelyett, hogy eredetibb módon próbálnák feldíszíteni az autójukat, ha már nem tetszik a gyári kivitel.