Tovább élhetnek a Toyota-Peugeot hármas ikrek

2010.01.11. 16:23

Már meg is kezdték a Citroen C1-Peugeot 107-Toyota Aygo trió utódainak fejlesztését. Az információ a Peugeot termékfejlesztési igazgatójától, Vincent Bessontól származik, aki az SR1 tanulmány premierje kapcsán beszélt a vállalat távlati terveiről.

„Igen elégedettek vagyunk a Toyotával való együttműködés eredményeivel, így a 107-es, a C1 és az Aygo utódját is a japánokkal közösen fejlesztjük. Ugyanakkor törekszünk rá, hogy a három típus a jövőben méginkább elkülönüljön egymástól.” – mondta Besson. Az is kiderült, hogy az új modellcsaládban már a PSA új, háromhengeres benzinmotor-családja dolgozik majd, amelyet a franciák önállóan fejlesztenek. Ezzel részint felváltják a jelenleg használt ezres Toyota motort, de bővítik is a kisautók teljesítmény-skáláját: mivel az új háromhengeresnek lesz turbófeltöltéses változata is, Besson szerint készítenek majd olyan típusváltozatot is, amely a 106 GTI méltó utódja lehet, mind nyers teljesítménye, mind vezetési élménye alapján.

A Citroen-Peugeot-Toyota hármas ikrek 2005-ben jelentek meg a piacon, és tavaly átestek egy kisebb felújításon is, így még két, de legfeljebb három évet maradhatnak piacon. Így valószínűleg már 2011-ben beindulhat a második generáció gyártása.