Meglepetés! Itt az új Seat Alhambra

2010.04.20. 10:13

Ki nem találnák, melyik márka egyterűjére hasonlít az új Seat családi buszlimuzin. Elárulom, ha valaki még nem jött volna rá: a Volkswagen Sharanra.

A VW egyterű premierje után csak idő kérdése volt, hogy a spanyol változatot is bemutassa a Volkswagen csoport. Természetesen ugyanazt az autót takarja a két típusjelzés, ahogy eddig is, a gyártás is ugyanazon a soron zajlik, legfeljebb a felszereltségben lehetnek eltérések, és persze az autó orra más egy kicsit.

A Seaton lényegében a korábbi, vigyori Volkswagen-hűtőrácsot találjuk a stilizált S betűvel és eltérő első lökhárítóval. Hátrébb teljesen ugyanolyannak tűnik a két autó, bár elképzelhető, hogy az ülésrendszerben van valamiféle eltérés, vagy csak máshogy számolták a csomagtartó térfogatát. Máshogy nehezen magyarázható a parajelenség, hogy a VW csomagtartóját 711, a Seatét 885 literesnek mondják a gyáriak ötszemélyes állapotban.

A motorválaszték 150 és 200 lóerő közti teljesítményű TSI turbómotorokból és 140-170 lóerős dízelekből áll. Természetesen itt is felbukkan a stop-start rendszer, amellyel elérték, hogy a 140 lóerős dízel-Alhambra megelégszik 5,5 liter gázolajjal 100 km-en, vegyes ciklusban, és ennek megfelelően az átlagos szén-dioxid-kibocsátása is csupán 143 g/km.

Az új Seat egyterű forgalmazását várhatóan az ősz folyamán kezdik meg Európában.