Ízlések és ficamok: Mustangból Rollsot

2010.04.26. 10:45

A japán Mitsuoka ismét nagyot alkotott a botmixer-design jegyében: csukott szemmel ráböktek egy autóra a katalógusban és készítettek belőle egy Rolls-Royce-utánzatot.

A Viewt továbbra is felülmúlhatatlan – a Nissan Micrából szabott Jaguar Mk.II-es groteszkségét még a gyártó cégnek sem sikerült túllicitálnia –, de dolgoznak rajta. A legújabb Mitsuoka-kreáció, a Galoue Convertible Pekingben mutatkozott be a hét végén, és talán épp a kínai vásárlók kedvéért nem egy újabb felvágós törpe, sőt, a Ford Mustang Convertible-alapoknak köszönhetően ez a gyártó egyik legnagyobb modellje. Ettől persze nem kevésbé hihetetlen a látvány: a darabos amerikai kabrió elején ugyanis egy Rolls-Royce-szerű hűtőrács feszít, két közel ülő kerek lámpával, mint a klasszikus Silver Cloudokon. Hátul kevésbé drámai az ízléstuning, a függőleges csíklámpák inkább a későbbi Silver Shadow-t idézik.

Továbbra is nehezen értjük, hogy az ilyen kentaurokat hogyan és kinek adják el, de a Mitsuoka a válság ellenére láthatóan él és virul, ami arra utal, hogy a Távol-Keleten máshogy gondolkodnak szépségről és stílusról, mint mifelénk.