Városi Infinitik, Mercedesből

2010.05.12. 11:14

A Nissan luxusmárkája lefelé bővít, három év alatt háromféle, 4,5 méternél rövidebb modellt terveznek bemutatni. A háromból legalább egy Mercedes-alapokra épül majd.

fs

Európában valószínűleg ez a modell lesz az Infiniti igazi belépője. A márka kínálata jelenleg csupa olyan modellből áll, amelyet elsősorban az amerikai és japán vevők ízlésének megfelelően fejlesztettek ki. Ez a modell azonban az Audi A3-as közvetlen vetélytársa lesz, azaz a legnépszerűbb kategóriák egyikébe érkezik. Műszakilag a Mercedes A osztály alapjaira épül a típus, amit a Daimler és a Renault-Nissan együttműködése tesz lehetővé. Ugyanakkor a két típusnak az ígéretek szerint nem lesznek látható közös vonásai: az Infiniti teljesen áttervezi a karosszéria burkolóelemeit és a belső teret. Állítólag ugyanezekre az alapokra épül majd egy kisméretű hobbiterepjáró is, a Volkswagen Tiguan, a Peugeot 3008, a BMW X1 és a többi, hasonló méretű szabadidő-autó közvetlen riválisa.

A harmadik újdonság saját fejlesztésnek ígérkezik. A Nissan Leaf villanyautó luxusváltozata már készen lehetne, ha a cégvezetés nem küldi vissza a tervezőasztalra, mondván, hogy a forma és a belső tér anyagai nem elég jók egy Infinitihez. Így izgalmasabb külsőt és jobb minőségérzetet keltő kárpitokat és műszerfalat terveznek neki, mielőtt – talán még idén vagy a jövő év elején – leleplezik.

A kész alapoknak köszönhetően a három kompakt újdonság várhatóan 2012 végéig megérkezik, lehetővé téve, hogy az Infiniti nagyobb szeletet hasítson ki a prémiumszegmensből Európában.