Nissan Juke, négy milla felett

2010.06.01. 18:03

Nem csak a külsejével döbbent meg a japánok kicsi félszerzete, de az árával is. A legegyszerűbb változatért 4,19 millió forintot kérnek Magyarországon.

A Juke-kal a Qashqai, a Qashqai+2 és a Murano által alkotott sort egészíti ki a Nissan lefelé. 4,13 méteres hosszával és 251 literes csomagterével sejtésünk szerint egy városi kisautó használati értékét nyújtja, finoman fogalmazva is szokatlan formatervvel körítve. Az autót háromféle motorral kínálják: 1,5 literes, 110 lóerős Renault dízellel, egy 1,6 literes, 117 lóerős benzinessel, vagy 1,6 literes, 190 lóerős turbómotorral. A gyengébb benzineshez 5, a dízelhez és a turbós benzinmotorhoz 6 sebességes kézi váltót kínálnak, az összkerékhajtású, turbós csúcsváltozathoz azonban fokozatosként is használható fokozat nélküli automata is választható. A típust háromféle felszereltségi szinttel árusítják majd. Az alapár a legegyszerűbb Visia modellváltozatokra érvényes, az Accenta kivitelt 4,64 millió, a Teknát 5,04 millió forinttól lehet hazavinni.

A Juke mától rendelhető a Nissan hazai kereskedőinél, de az első példányokat csak októberben helyezik forgalomba. A típussal kapcsolatos érdekesség, hogy csak a fronthajtású példányok érkeznek a Nissan angliai üzeméből, az összkerékhajtású autókat Japánból hozzák.