Újabb Audi-klón a Seattól?

2010.07.08. 17:55

Sajnos nem sikerült tökéletesre a klónozás – sokkal bumfordibbnak tűnik a Seat hűtőmaszkos A5 Sportback, mint az eredeti. De a rokonságot nem tagadhatja le a zabigyerek, az ötágú felniket is mintha az Audi polcáról vették volna le.

Nem tudni, spekulációról van-e szó vagy valós tervről, de ha a Seat öt éven belül nyereségessé szeretne válni, sürgősen elő kell kotornia valahonnan néhány új, sikeres modellt. Ha az Auditól valóban engedélyt kaptak az A5 Sportback koppintására, lehet esélyük a túlélésre, hiszen minimális költséggel betörhetnek egy olyan szegmensbe, ahol eddig nem próbálkoztak.

Ehhez viszont lehet, hogy ügyesebben kellett volna átsimítani a formatervet, mert így, a seatosan kanyarított oldalsó törésvonalakkal a termetes karosszéria kissé jóllakott benyomást kelt oldalról. A hátsó lámpák kiflije ügyes húzás, de az Audi kígyóját mímelő első fényszórók a Seat hűtőrácsával szintén nem alkotnak hibátlan harmóniát.

Akárhogy is tagadja a Volkswagen, a Seatnak nincs más választása, mint hogy a konszern sublótjából előhúzzon egy-egy kicsit büdös zoknit, és abból próbáljon hasznot kovácsolni, mert saját fejlesztésekre úgy tűnik, esélye sincs. De ha annyira kellemes kocsi az eredmény, mint az Exeo, nem kell fintorognunk, hiszen egy pár éves Audi-fejlesztés még bőven egy szinten van a Seat konkurenseivel.

Képek: jokeforblog.blogspot.com