Másfél Jeep a nyaraláshoz

2010.07.22. 12:43

Ha valaki a stílusra is figyel, csak így megy kempingezni. A Jeep Trail Edition sátras utánfutó ugyanis tökéletesen passzol a Wrangler bármelyik változatához, színben és fazonban egyaránt.

A könnyű pótkocsi tökéletesen hozzáigazíttatható bármelyik Jeephez, azonos fényezéssel, felnikkel és gumiabroncsokkal kérhető, így valószínű, hogy sehol nem akad el, ahol a terepjáró el tud menni. Ráadásul meglehetősen praktikus jószág, legalábbis két személy kényelmesen eltölthet benne egy-két éjszakát. Összecsukva nem nagyobb, mint egy szokványos kétkerekű utánfutó, de széthajtogatva egy tisztességes méretű kanapé, egy kisebb asztal és egy nagyméretű franciaágy hajtogatható ki, meg persze egy nagyméretű sátorponyva az egész fölé. A teljes komfort érdekében egy 110 voltos elektromos csatlakozót is beszereltek. A sátor alatt épp akkora helyet hagytak, hogy egy átlagos termetű felnőtt férfi akár fel is állhasson alatta: 1,83 méter van a padló és a tető között.

A gyári megoldásnak persze alaposan megkérik az árát, a legegyszerűbb változat is 9995 dollárba, azaz napi árfolyamon számolva 2,2 millió forintba kerül, míg a terepfutóműves, terepgumis, alvázvédő lemezes csúcsváltozat ára 11 995 dollár, azaz 2,65 millió forint. Ez azonban még mindig barátságosabb ár, mint amennyit egy hasonló használati értékű lakókocsiért kérnének, és a Trail Edition kétségkívül sokkal könnyebben kezelhető és tárolható.