Több mint egymillió fogyott a C Merciből

2010.08.04. 17:27

A világ legközkedveltebb roadsteréből, a Mazda MX-5-ből bő 800 000 darabot gyártottak 22 év alatt. A jelenlegi C Merci eladásai meghaladták az egymilliót.

Az aktuális C osztályú Mercedes 2007 novemberében mutatkozott be, de már most több mint egymillió példányt adtak el belőle világszerte. Míg Amerikában a túlmotorizált változatok a legközkedveltebbek, addig a világ más tájain jellemzően a kisebb fogyasztású benzineseket, a dízeleket és a BlueEfficiency technológiával készült környezetbarát modelleket részesítik előnyben a vásárlók.

Az eladott mennyiség 25%-a Amerikában fogyott el, Németország és Kína piaca volt a második és a harmadik legnagyobb C Merci fogyasztó. Az eladott kocsiknak a 16%-a volt kombi, amit az USA-ban nem is forgalmaztak. A C osztályú Mercedes még csak az életciklusa felénél van, ráncfelvarrás lesz, de az új modellre még vagy három évet várni kell.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.