Radikális lesz az új bogár

2010.08.06. 07:38

A 2011-es Detroiti Autószalonon bemutatkozó VW Beetle teljesen új, teljesen más lesz.

A kép illusztráció!
A kép illusztráció!

Az Autocar értesülései szerint a jövőre bemutatkozó bogárhátú Volkswagen dizájnja radikálisan új lesz. A Beetle nem fog finomkodni, inkább belecsap a lecsóba, aztán lesz, ami lesz. A dizájnerek bátrak és szeretnének valami nagyot, valami tökéletesen újat alkotni – mondta el a belső forrás az Autocarnak.

Az új bogár Mexikóban készül majd, Pueblában, a következő Jettával egy helyen. A két modell több hajtáslánca is megegyezik. A bogár nyomtávja szélesebb, tengelytávja hosszabb lesz, mint a jelenlegi modellnek, így egyszerre lesz sportosabb és kényelmesebb az új változat.

Ami a motorokat illeti, széles lesz a választék. Dízelből a 105 lovas 1,6-ost, vagy a 140 lóerős kétliterest választhatjuk, benzinesből a 105-lóerős, 1,2 literes TFSI lesz a leggyengébb és a 210 lovas kétliteres a legerősebb. Ez utóbbi modellhez komolyabb futómű is jár. Az új VW Beetle jövő tavasszal kerül a kereskedésekbe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.