Erősen kezdett az Audi A1

2010.08.27. 07:59

Húsz százalékkal kellett növelni a termelést, hogy lépést tudjanak tartani a kereslettel.

Az Audi eredetileg úgy tervezte, hogy az idén 50 ezer, jövőre 80 ezer, 2012-től pedig 100 ezer A1-est készít Brüsszelben, de egyértelműen több autóra van szükség, ha nem akarják, hogy éveket kelljen várni egy-egy autóra. A cég szerint eddig több mint 150 ezren jelezték, hogy rendelnének a típusból, ezért döntött úgy a vezetőség, hogy már most megnövelik a gyártási kapacitást. Az A1-esből eddig csupán az alapváltozatokat mutatták be, a kínálat bővítésével azonban további vásárlókra számíthat a vállalat.

Ha Európában később mégsem alakulnának a várakozásoknak megfelelően az eladások, az Audi akkor sem lesz bajban: úgy tervezik, a típust Kínában és más, Európán kívüli piacokon is bemutatják egy-két éven belül, így a jelenlegi gyártókapacitást biztosan le tudják majd kötni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.