Ilyen lesz a következő Audi A6?

2010.08.31. 11:10

Bár a képek nem a gyárból érkeztek, nyilván valami hasonlóra számíthatunk, hiszen az Audi eddig sem variált sokat a formákkal.

A fotósorozat valójában csupán ügyes rekonstrukció, amelyhez nyilván felhasználták az A7 és az A8 egyes részleteit, illetve a közelmúltban felbukkant kémfotókat, ahol jól láthatók az A6-os arányai. Egyes részletekben persze biztosan lesz eltérés – annál is inkább, mivel az Audi tervezői híresek arról, hogy apróságokat is a tökéletességig csiszolnak –, de nagy vonalakban valami ilyesmire számíthatunk a két nagy testvért ismerve.

A szériagyártmányt várhatóan 2011 első napjaiban, a Detroit Motor Show-n leplezik majd le, és úgy hallani, egy új benzines V8-as is bekerül az új A6-osba. Állítólag egy négyliteres, biturbó nyolchengeresről van szó, amely legalább 400 lóerős lesz, viszont nem fogyaszt majd többet, mint a ma használt 4,2 literes V8-as. Ezt persze csak a legerősebb változatokba építik majd, az eladások nagy részét a 2 literes turbós, illetve a 3 literes, kompresszoros, V6-os TFSI motorok adják majd. Európában persze négy- és hathengeres dízelmotorokkal is elérhető lesz a típus, ahogy mostanság az elődje is.

Az új A6-ost jövő tavaszig, a Genfi Autószalonig biztosan nem láthatjuk Európában élőben, a piaci bevezetése pedig a jövő év közepére várható.