Titokzatos Lamborghini-újdonság

2010.09.07. 11:47

Mindenki csak találgat, hogy mit mutat az olasz sportkocsigyártó a Párizsi Autószalonon. Mi arra tippelnénk, hogy a Murcielago utódjának prototípusát állítják ki.

jotatsr1

Egyelőre csupán egyetlen előzetes részletfotót mutattak, ami jó eséllyel az autó hátsó lámpáját ábrázolja – legalábbis erre következtethetünk a nagy vörös felület láttán. A látható karosszériarészlet fedetlen karbonszálszövet, ami arra utal, hogy valamilyen komoly sportkocsiról van szó, és nem egy újabb négyajtósról vagy gyors SUV-ról. A legérdekesebb azonban a formaterv stílusa, amely igencsak eltér a Lamborghini eddigi autóin látottaktól. A hegyes szögben találkozó, íves felületek alapján inkább arra tippelnénk, hogy egy új Pagani részletét látjuk, ha nem tudnánk, hogy a képet a Lamborghini adta ki.

A Murcielago-utódról évek óta hallani híreket és látni semmitmondó kémfotókat, de még mindig viszonylag keveset tudunk róla. Annyi azért kiszivárgott, hogy a Lamborghini az arányok megtartása mellett szakít a korábbi csővázas struktúrával, helyette karbonszálas vázat használnak. A V12-es motor biztosan marad, minimum 700 lóerővel, ami a becslések szerint 360 km/h körüli végsebességre lehet elegendő.

Mindez persze jórészt spekuláció, és valószínű, hogy ha valóban a csúcsmodellt leplezik le Párizsban, akkor sem a végleges változatot, csak valamiféle előzetest – a szériamodell ugyanis legkorábban 2012 elejére várható.