Még nagyobb turbónyomást!

2010.09.14. 14:11

Már az 500C és a Punto Evo Abarth változatainak a bemutatóján elhintették, hogy nem kell sokat várni az EsseEsse csomagokra, amelyek mintegy húsz lóerővel izmosítják az amúgy sem gyenge Abarthokat. Két hét múlva, a Párizsi Autószalonon megnézhetjük, hogyan tolták feljebb a turbónyomást.

Papíron erősebb a Punto Evo, az EsseEsse csomaggal 165 lóerőről 180-ra tolták fel a teljesítményét, de ezenkívül csak titánszínű, 18 colos kerekeket szereltek fel rá, az orrtolós futóművön nem változtattak. Ezért az 500C Abarth szám szerint kevesebb, 160 lóerős motorja nagyobb élvezetet nyújthat a hátrahúzható tetejű kis görcsben, ami 7,6 másodperces gyorsuláshoz elég, vagyis mindössze egy tizeddel lassabb a feltekert Puntónál.

Nagy hangsúlyt fektetnek a kinézetre is a skorpiókkal díszített autóknál, ezért egyedi szürke színű festéssel kínálják az EsseEsse változatokat, hogy ezzel is megkülönböztessék őket a mezei Abarthoktól. Kár, hogy itthon még egyetlen kereskedő se szánta rá magát, hogy megkezdje a tuningolt Fiatok forgalmazását, így aki ilyen autót szeretne, kénytelen külföldön elkölteni a pénzét.