Gyártani fogják a retró Quattrót?

2010.10.09. 11:42

Teli torokkal ujjongott mindenki a Párizsi Autószalonon bemutatott Quattro tanulmányautó láttán, ezért elkezdett gondolkodni az Audi gépezete, hogyan is tudnának pénzt gyártani belőle. Kisszériás gyűjtőautó lehet a végeredmény, ha valóban kapható lesz egyszer.

Mindössze párszáz példányt készítenének az alumínium és szénszálas karosszériaelemekkel gyártott Quattróból, de az ára nem haladná meg a százezer eurót - nyilatkozta Stefan Reil, a Quattro GmbH fejlesztési vezetője. Így nem jelentene házon belüli konkurenciát a TT-nek, viszont feltehetően perceken belül elkapkodnák a gyűjtők a limitált szériás ritkaságot.

Mivel az Audi nincs berendezkedve ennyire alacsony példányszámra, a Volkswagen konszern által nemrég felvásárolt Italdesignnál gyártathatnák bérmunkában, ahol már olyan legendás autók készültek, mint a BMW M1. Nem utolsó sorban jó a kapcsolata az olaszoknak a szintén konszerntestvér Lamborghinivel, akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek a szénszálas karosszériák sorozatgyártásában.

Ahogy egyre kézzel foghatóbb autóvá válik a Quattro, úgy csökken viszont a teljesítménye. Eleinte 408 lóerőről volt szó, a mostani hírek viszont már „csak” 350-ről szólnak, bár az is elég izgalmasan hangzik az 1300 kilós karosszériában. Kár, hogy csak kevesek játékszere lesz - bár a 25 éve sokkoló Sport Quattro hasonló sorsra jutott: 224 darabot gyártottak belőle összesen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.