Kiadja titkait az AMG?

2010.12.06. 15:24 Módosítva: 2010.12.06. 16:51

Meglepő kombináció, de egyáltalán nem lehetetlen: a Mercedes V6-os tuningmotorja az Infiniti luxusautóiban landolhat.

19

Egyelőre csak bizonytalan feltételezésről van szó, amely azon a tényen alapul, hogy a Mercedes és a Renault-Nissan között komoly együttműködés épül. Bár a közös munka fókuszpontjában a kisautó-fejlesztés áll – a Renault Twingo, a egyes Smart modellek és talán a Mercedes A/B osztály is használ majd kölcsön-technológiát – a legújabb hírek szerint elképzelhető, hogy a Nissan az AMG motorjaival oldaná meg legsportosabb modelljeinek továbbfejlesztését.

A terv állítólag az, hogy a Mercedes még fejlesztés alatt álló 3,5 literes, turbófeltöltéses V6-osát, illetve az új, ikerturbós V8-asát – pontosabban ezek nagy teljesítményű változatait – kapná meg az Infiniti: a G sorozat csúcsváltozata így minimum 400, az M sorozaté minimum 500 lóerősek lehetnének, bár a turbós motorok teljesítménye ennél jóval magasabb szintre is emelhető, különösebb erőfeszítés nélkül.

Bár úgy tűnhet, hogy a Nissannak nincsen szüksége az AMG közreműködésére, hisz a GT-R 530 lóerős, 3,8 literes V6-os motorja bőven elég erős, ez a hathengeres túl kis példányszámban készül, és nyilván új gyártósort kellene létesíteni, hogy nagyobb tömegben állíthassák elő. Ugyanakkor az AMG motorjai jóval nagyobb tömegben készülnek, hiszen eleve több típust is felszerelnek egyel-egyel, így kevésbé okozhat gondot az Infiniti igényeinek kiszolgálása.