Opelből lesz a következő MG luxusautó

2010.12.08. 13:05 Módosítva: 2010.12.08. 16:50

Az öreg Rover 75 a kukába kerül, a helyére jóval korszerűbb autó érkezik, ha minden igaz, a General Motors közreműködésével.

Amikor bő hat éve felvásárolták az MG-Rovert a kínaiak, még úgy nézett ki, a brit típusokra alapozhatják a későbbi autóikat. Nem így lett, a Shanghai Automotive, amely az MG, és a Rovert helyettesítő Roewe márkák tulajdonosa, új modellek fejlesztésébe fogott, de nem a régiek bázisán. Már fejlesztik a majdani csúcsmodelljüket, amellyel felválthatják a Roewe 750-est és az MG7-est – ha minden igaz, a képeken már ez látható.

Úgy hallani, az új típushoz a Shanghai Automotive egyik partnere, a General Motors adja a műszaki alapokat, méghozzá a legkorszerűbbeket. Az új 750-es ugyanarra a Epsilon II jelzésű padlólemezre épül, mint az Opel Insignia vagy kínai megfelelője, a Buick Regal. A motorválaszték szintén az amerikaiakon keresztül érkezik: 2 és 2,4 literes Ecotec motorokat használnak az új kínai szedánban. A karosszéria formája és számos más részlet persze saját tervezés, de az az érzésünk, ettől még versenyképes lehet a típus akár Európában is – legalábbis a fotókon látható autó semmivel nem néz ki rosszabbul, mint mondjuk egy Ford Mondeo vagy akár egy Insignia.

Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy ezt a modellt is bevetik-e Európában MG márkanéven, de egyáltalán nem lehetetlen ötlet: a Shanghai Automotive-nak lassan mindene megvan hozzá, hogy versenyre kelhessen a nemzetközi konkurenciával, akár Európában vagy Észak-Amerikában is.