Speedle: Bogárból a legkeményebb

2011.07.06. 17:50

Az Abt az elsők között készült el a második Beetle generáció tuning-programjával. Nem csak sportosabb stílust kínálnak, de teljesítménynövelést is, méghozzá minden változathoz.

A Speedle fantázianevű gép alapos optikai tuningot kapott. Lecserélték az első lökhárítót, a hátsóba új betétet terveztek két hatalmas ovális kipufogóvéggel, és oldalt is végigkötényezték az autót, ahogy kell. Ezen felül új kereteket kaptak a lámpák, és persze az nagy felnik, illetve az ültetőrugók sem hiányoznak. A leglátványosabb beavatkozás mégis a háromcsíkos dekor-készlet, ami egész sportkocsis hangulatot kölcsönöz a gépnek. A Beetle második generációjának mindez kifejezetten jól áll, talán mert eleve dinamikusabb karakter, mint az elődje volt.

Az Abt a Volkswagen márka egyik legismertebb specialistája, így az összes motorhoz készen áll a megfelelő tuningkészlet - azokhoz is, amelyeket a Beetle orrába szerelnek. Az 1,2 literes TSI motor 105 helyett 140, az 1,4 literes TSI 160 helyett 210, a kétliteres turbómotor 200 helyett 240 lóerős lesz a beavatkozás után. Persze a dízelek teljesítménye is növelhető, az 1,6 literest 105 helyett 125, a kétliterest 140 helyett 170 lóerősen kaphatjuk vissza az a Abt tuningja után.

A pontos árakat még nem ismerjük, de miután az Abt ezt a csomagot egyértelműen a tuning-rajongók szélesebb rétegének szánja, nyilván megfizethető árat igyekeznek majd szabni.