Partizánakció volt a Nissan Juke R

2011.12.09. 11:49

Az ötlet, hogy a GT-R technikáját beoperálják a Nissan Juke-ba, izgalmas, és sokak számára vonzó. Az építésről szóló videókat milliók nézték meg világszerte – az autógyáron belül viszont komoly feszültségek forrása lett. A japán vezetés ugyanis semmiről sem tudott – így utólag úgy néz ki, nem is véletlenül, a fejesek ugyanis nem örülnek a spontán felhajtásnak.

Valószínű, hogy ha előbb tudnak a tervről, le is állítják a lelkes briteket Japánból, hisz odaát a GT-R-re a cég érinthetetlen csúcsmodelljeként gondolnak, amelynek nézetük szerint árthat, ha összekeverik egy olyan típussal, mint a furcsa formatervű Juke. Ráadásul az ötletet Nagy-Britanniában szinte kisipari körülmények közt kivitelezték, egy autógyártó számára szinte értelmezhetetlenül rövid idő alatt, a hideg profizmus látszata nélkül. Mi több, dokumentálták és közreadták az egész folyamatot.

Így, ami a közönség egy része számára felfoghatatlan jófejség, az a komoly japán menedzserek szemében szörnyű szentségtörés. Nagy kérdés persze, hogy a hatást látva felmérik-e a Nissan vezetői, hogy az angolok mennyire jó érzékkel dobták be a Juke-ot a köztudatba ismét, vagy sem – és ezzel véget is vetnek a hasonló akcióknak, amelyek pedig sokat segíthetnének a cég arculatának leporolásában.