Letiltatja az F-150 kínai klónját a Ford

2012.05.06. 10:10

Januárban kerültek nyilvánosságra az első fotók a kínai JAC Motors új terepjárójáról, a 4R3-asról. A képeken látott autó tagadhatatlanul az F-150-es klónja, amiért számos bírálatot kaptak a kínaiak az elmúlt hónapokban, a Ford véleményét eddig azonban nem halhattuk az ügyről.

 154278

Akkoriban a JAC még úgy tervezte, hogy a Pekingi Autószalon mutatja be, majd a kiállítás után közvetlenül, piacra viszi a modellt. A múlt héten befejeződött rendezvényen azonban nem volt ott a 4R3, míg a forgalmazásról szóló hírek csendesebbek lettek. A jelek szerint kiharcolta igazát a Ford, legalábbis ebben bíznak a vállalat képviselői.

„Minden szükséges lépést megtettünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk autónk klónjának nyilvános bemutatását. A JAC korábban több sajtóanyagban is hangot adott céljának, miszerint ott lesznek Pekingben a 4R3-mal, de ahogy ezt most már mindenki tudja: az autó nem volt ott. Ez egy komoly feladat volt számunkra, de kijelenthetjük, hogy igen, képesek vagyunk megvédeni magunkat a termékmásolástól még Kínában is. Biztosíthatok mindenkit, hogy a Ford a későbbiekben is nagyon komolyan védelmezi majd a munkáját.” – mondta Bill Coughlin, a Ford szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos részlegének vezetője. 154282

A JAC Motors-t nem először érik másolási vádak. Korábban a Chevrolet Silverado klónozásán kapták rajta, melyet ők Ruuiling néven forgalmaztak, legutóbb pedig egy olcsó Ferrari-utánzattal tűntek fel.