Jön az első izgalmas Kia?

2012.06.15. 17:15

Két vázlat alapján már sejthető, hogy milyen lesz a sportosabbik nép-Kia. A forma most sem ígérkezik rossznak, és ezúttal már az erős motor sem marad ki a csomagból.

A koreaiak az elmúlt évtizedben a felzárkózásra koncentráltak, de a minőség és a műszaki színvonal javítása mellett nem maradt idő vonzó rétegmodelleket készíteni. Eddig is volt ugyan Pro_cee'd, vonzóbb formákkal, mint az ötajtós vagy a kombi Cee'd, de ez is csak a szabvány motorválasztékot és futóművet kapta, így a látszat ellenére nem volt különösebben sportos. Mostanra viszont elkészültek a Hyundai-Kia sportmotorjai, köztük az 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses turbós négyhengeres is, amely a Hyundai Velosterben 201 lóerős, így bőven elég némi örömautózáshoz is.

Az efféle vázlatok persze mindig csalnak valamennyit, de annyi azért látszik, hogy jellegzetes tetőspoilerrel, hátul felfelé csúcsosodó oldalablak-sorral és a hátsó kerekek felett masszívan kiszélesített övvonallal igyekeztek kellőképp izgalmassá tenni.

A Kia láthatóan az információk lassú adagolásától vár több figyelmet, így nem csodálkoznánk rajta, ha az új Pro_cee'dről újabb információk jelennének meg még a Párizsi Autószalonon esedékes bemutató előtt.