Brüsszelben nem lesznek lengén öltözött csajok?

2013.01.09. 05:42

Meglepő felhívást intézett a belga esélyegyenlőségi miniszter a Brüsszeli Autószalon kiállítóihoz: lehetőség szerint ne alkalmazzanak a standokon alulöltözött lányokat a járművek vagy egyéb portékák reklámozására. A miniszter szerint ezzel ugyanis ártanak a szalonra kilátogató fiataloknak.

„Az autószalon olyan hely, ahová az emberek a családjukkal mennek. Meg kell kérdeznünk magunktól, hogy milyen képzettársításokat alakítunk ki ezzel a gyerekekben és fiatalokban.” – írja Joelle Milquet miniszter-asszony. A kiállítás szervezője csupán annyit tett hozzá a miniszteri levélhez, hogy megkérte a kiállítókat, kezeljék a helyzetet felelősen és érzékenyen. Úgy néz ki, van is olyan autógyártó, amely lemond a kevés öltözetű csajok vonzerejéről: a Suzuki helyi képviselete jelezte, hogy a miniszter nem fog kivetnivalót találni az ő standjukban, ahol tavaly még kacér szadomazo-rendőrlányok rajzották körül a Swiftet.

A Brüsszeli Autószalon a kisebb jelentőségű autókiállítások közé tartozik Európában, de így is vagy 350 ezer látogatóra számítanak január 11-e és 20-a között. Nemzetközi újdonságokat eddig sem nagyon mutattak be itt, és most úgy néz ki, az utolsó olyan okot is megszüntetik, amiért a nemzetközi figyelem a rendezvényre irányulhatna.