A Mercedeshez jár az arcoskodás?

2013.04.16. 16:03

Valahogy arra számítottunk, hogy a háromágú csillaggal feldíszített Renault Kangoo, a Mercedes Citan nem lesz nagy siker, hisz mindenki látja a csalást – nos, itt az első jele, hogy másképp is alakulhat a dolog.

A Renault Kangoo legalábbis nem tűnik nagyon felkapott tuning-célpontnak. Ugyanakkor Mercedes dekorációval a Hartmann tuningcég azonnal rámozdult: rögtön kétféle tuningcsomagot is kidolgoztak a Citanhoz, ami azt jelzi, hogy van igény az efféle átalakítás iránt. A MetroProject terepjárós stílusban adja elő: fényezetlen lökhárítót, gallytörőrácsot és krómozott csövekből hajlított küszöböket kapott. A MetroStream viszont sportosabb filozófia szerint készült: 2,5 centis ültetéssel és feltűnő kötényezéssel igyekeztek feltűnőbbé tenni. Természetesen mindkét Citan átépítés része egy-egy feltűnő alufelni-készlet, alacsony profilú gumiabroncsokkal, és mindkettőhöz rendelhető chiptuning is, amely némileg növelheti a maximális teljesítményt.

A Renaultból lett Mercedeseket igyekeztek belülről is kidekorálni, de ez a feladat nem járt feltűnő eredménnyel. Talán azért, mert az eredeti műszerfal olcsó hatású, nagy műanyag felületei teljesen elnyomják a bőrbevonatú alkatrészek és a szürke-vörös díszítőelemek hatását.