2013.08.20. 06:54

A korábbi,szinte semmit sem mutató képek után végre megmutatja a Toyota, hogyan is nézne ki a Yaris Hybrid-R. Nem valószínű, hogy egy-két prototípuson kívül többet építenének, de jó tudni, hogy egy hibrid kisautó ilyen is lehet.

A technikai alapokat a TS030 prototípus, azaz a Toyota Le Mansra tervezett versenyautója nyújtotta. Igaz, itt nem hozták ki a motorok nyújtotta maximális teljesítményt, csak 400 lóerőt, de egy ekkora autó esetében ez is brutális érték. Ami a motorokat illeti, három van: egy kis teljesítményű benzines, és két villany. A villanymotorok által előállított nyomaték miatt természetes, hogy összkerékhajtású a mérgezett Yaris.

Nem valószínű, hogy gyártásba fog kerülni a Yarisnak álcázott versenyautó, de jól példázza vele a Toyota, hogy nem felejtettek el sportos autót tervezni, és nem kell sajnálni, hogy sok évig a tökéletesítésére helyezték inkább a hangsúlyt. Akiknek nem elég képen látnia a bizarr kisautót szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon élőben is megnézheti a prototípust.