2014.01.14. 06:09

Ha ez lenne az új Supra, a vásárlók alighanem összetörnék egymást, hogy kaphassanak egyet – igaz, aligha lenne olcsó, hisz láthatóan napjaink Ferrarijainak színvonalát képviseli.

Bár a Toyotánál sportkocsi-fejlesztési szempontból legendásan lassan őrölnek a malmok, a japánok kaliforniai tervezőstúdiója, a Calty Design Research összeütött egy elképesztően látványos gépet a Detroit Motor Show-ra. Az FT-1 nagyon érdekes jószág, mintha a Lexus LFA-t keresztezték volna egy Toyota GT-86-oshoz és egy F1-es versenyautóhoz. A tervezők saját állításuk szerint kifejezetten a Supra és a Celica szellemiségét próbálták megragadni, bár mintha egy kicsit túllőttek volna a célon: az FT-1 ránézésre olyan szupersportkocsi, amit nagyon kevesen tudnának megfizetni.

Az egyedi modell elsősorban a feltűnésről szól – a Detroit Motor Show-n legalábbis az a szerepe, hogy a Toyota standhoz vonzza a látogatókat – és valószínűleg az sem véletlen, hogy a műszaki adatait egyelőre nem közölték. Ennek ellenére milliók vezethetik majd, hisz sok más fantázia-autóhoz hasonlóan ez a jármű is elérhető lesz a Gran Turismo 6 konzoljátékhoz.