2015.01.30. 16:21

A aktuális Corsa tulajdonképp az elődmodell alapos átdolgozásával született. Ezért az OPC változat elkészültére sem kellett sokat várni, hisz a lényegen – a futóművön, a fékrendszeren és a hajtásláncon – nem kellett érdemben változtatni, elég volt betenni az átalakított Corsa karosszériájába.

Az új OPC el is készült, és bár a bemutatóval kivárják a Genfi Autószalont, ami még bő egy hónap, most mutattak egy filmet, amelyen a híres gyári pilóta, Joachim Winkelhock és az Opel ügyvezetője, Karl-Thomas Neumann hajt egy részlegesen álcázott prototípust az Opel zárt tesztközpontjában, Dudenhofenben. A spontán beszélgetésként előadott reklámszöveg ugyan elég amatőr ötlet, különösen úgy, hogy Neumann igazgató maga dícséri hülyére a sportos Corsát, amire a jobb sorsra érdemes Winkelhock mester csak bólogat. De annyi azért kiderül belőle, hogy az új változat erősebb, változtattak a futómű hangolásán és lecserélték az üléseit is.

Több mint valószínű, hogy az 1,6 literes turbómotor maradt a régi, de legalább 210 lóerőre növelik a teljesítményét. Ennyit biztosan képes megbízhatóan hozni, hisz már az előző Corsa OPC Nürburgring kiadásába már ezt az erősebb motort szerelték. És bár ez nem igazán derül ki a filmből, számíthatunk rá, hogy a Corsa sportváltozata ismét nagyon alaposan megcsinált élményautó lesz, akár az elődje volt.