Rettentő Honda a láthatáron

2015.03.31. 06:29

A Jazz már önmagában is a négyméteres kategória egyik legtágasabb, legcélszerűbb modellje, de a Honda már korábban is készített belőle hosszabb, kombiszerű változatot. Ennek a Shuttle kivitelnek a legújabb generációját mutatják a védjegy-hivatalból kiszivárgott képek, amelyek a forma jogi védelmét szolgálják. Ezek szerint a japán formatervezők még mindig távolodnak a klasszikus arányoktól és formáktól.

A közelmúltban akadt néhány sokkoló Honda. A Civic, a harmadik generációs Jazz és az új HR-V esetében is ugyanaz a törekvés sejthető: valami nagyon szokatlant akartak rajzolni a tervezők, akár a hagyományos esztétikai szempontok rovására is. Ha így nézzük, a Jazz Shuttle egy újabb hatalmas siker, hisz a Jazz stíluslemeit hordozza, de a hosszabb tengelytáv ellenére is sokkal esetlenebbnek tűnnek az arányai. Ez persze egyben hatalmas belső teret sejtet – nem csodálkoznánk, ha fél köbmétert meghaladó méretű volna a csomagtér, sőt, akár beférhet egy harmadik üléssor is.

E változat a vázlatok megjelenése alapján valószínűleg még az idén megjelenik, az azonban egyáltalán nem biztos, hogy Európában is kapható lesz. Az elsődleges piacok Japánon kívül Kína és egyéb Dél-kelet-Ázsiai országok, például Thaiföld és Indonézia lehetnek.