A Mazdáé a Nemzetközi Év Autója cím

2016.03.24. 16:44

A New York Auto Show-n hirdetett eredményt a World Car of the Year díjat kiosztó zsűri. Az abszolút első díjat a Mazda MX-5 kapta, de örülhetett még a Toyota, az Audi és a BMW, hisz ezek a márkák egy-egy kategóriában kaptak díjat.

A Toyota a Miraival vitte el az Év Zöld Autója díjat, megelőzve a BMW 330e, a Chevrolet Volt, a Toyota Prius és a VW Passat GTE típusokat. A díj nyilván annak szólt, hogy a Toyota mutatott be először szériagyártású, bárki számára elérhető üzemanyacellás, hidrogén üzemű autót. Az Audi az R8-as révén az Év Nagyteljesítményű Autója díjat vitte el, megelőzve a Chevrolet Camarót, a Honda Civic Type-R-t, a Mercedes C63 AMG Coupét és a Range Rover Sport SVR-t. A döntés itt is érthető, az R8 középen elhelyezett V10-es motorjával kétségtelenül a legkompromisszummentesebb ebben a mezőnyben. A BMW az Év Luxusautója díjat vitte az új 7-es sorozattal, amely az Audi Q7-est, a Jaguar XF-et, a Mercedes GLE Coupét és a Volvo XC90-est utasította maga mögé.

A Mazda mintegy mellesleg egy másik kategóriában is első lett: a World Car Design of the Year díj azt jelzi, hogy ez a típus tetszett a legjobban a zsűrinek.