Kiderült, mi okozta a Toyota drámáját Le Mans-ban

2016.06.24. 13:58

Aki követte az idei Le Mans-i 24 órás befutóját, az láthatta azt is, ahogy az utolsó percekben meghiúsult a Toyota első győzelme Le Mans-ban. Most elmondták, mi okozta az autó váratlan lelassulását.

A gyáriak szerint egy csatlakozó hibásodott meg a turbó és a töltőlevegő-hűtő közti légvezetéken, amely miatt elvesztették a turbófeltöltő feletti irányítást. Azt ugyan meg tudták oldani az elektronikus vezérlés módosításával a telemetrián keresztül, hogy az autó vészüzemben továbbmehessen, ám ahhoz így is későn ért célba az autó, hogy az utolsó kör számítson a végső értékelésben. Így a Toyota 5-ös számú autója végül a dobogóra sem jutott fel, a csapat így csak a másik gyári autó második helyével vigasztalódhatott.

A Toyotának eddig nem volt szerencséje Le Mans-ban, pedig ez már a 18. alkalom volt, hogy gyári csapatot indítottak 1985 óta. Eddig öt második helyezést szereztek és hatszor állhattak pódiumon a 24 óra elteltével, de eddig nem volt szerencséjük. Ám azt mondják, jövőre újra megpróbálják.