Eladó Schumacher Mercije

2016.07.21. 13:19

Az ex-F1 pilóta nagy autórajongó hírében állt, így nem meglepő, hogy a legkülönbözőbb autókat találhatjuk a garázsában, a Fiat Cromától a Ferrari FXX-ig. Sajnálatos balesete óta több autója került eladósorba, így landolhatott egy berlini kereskedőnél a hétszeres világbajnok Mercedes E55 AMG kombija.

Az ezüstszínű pápaszemes Mercedes sportkombi 18 éves, és kifogástalan állapotúnak tűnik. A megtett kilométerekből 198 000 gyűlt össze. Nem nagy futásteljesítmény, de nem is egy tipikus gyűjtői kuriózumba illően kevés. Kívülről csak a klasszikus AMG Monoblock felnik tűnnek fel, azokon kívül az autó kifejezetten visszafogott. A beltérben egy sárga Ferrari-logó jelzi, hogy Schumacheré volt az autó.

Az 1998-as Merciben 5,4 literes szívó V8-as motor dolgozik. A 349 lóerő és 530 Nm elég ahhoz, hogy a nagytestű kombit 5,4 másodperc alatt repítse 100 km/h-ig. A mókának 250-nél vet véget az elektronikus szabályzás, anélkül valahol 280 km/h környékén alakul a végsebesség. Ugyan manapság elképesztő sportkombik készülnek, de ezek az adatok még 18 év távlatából is kellemesen csengenek.

Az ára a többi hasonló autóhoz képest meredek, 119 950 euró. Ezt nyilván nem a szép állapot, hanem az indokolja, hogy Schumacheré volt. Még nem kelt el az autó, de Schumacher hatalmas rajongótáborát tekintve előkerülhet egy ember, aki hajlandó megadni az öreg Mercedes borsos árát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.