Eladó Schumacher Mercije

2016.07.21. 13:19

Az ex-F1 pilóta nagy autórajongó hírében állt, így nem meglepő, hogy a legkülönbözőbb autókat találhatjuk a garázsában, a Fiat Cromától a Ferrari FXX-ig. Sajnálatos balesete óta több autója került eladósorba, így landolhatott egy berlini kereskedőnél a hétszeres világbajnok Mercedes E55 AMG kombija.

Az ezüstszínű pápaszemes Mercedes sportkombi 18 éves, és kifogástalan állapotúnak tűnik. A megtett kilométerekből 198 000 gyűlt össze. Nem nagy futásteljesítmény, de nem is egy tipikus gyűjtői kuriózumba illően kevés. Kívülről csak a klasszikus AMG Monoblock felnik tűnnek fel, azokon kívül az autó kifejezetten visszafogott. A beltérben egy sárga Ferrari-logó jelzi, hogy Schumacheré volt az autó.

Az 1998-as Merciben 5,4 literes szívó V8-as motor dolgozik. A 349 lóerő és 530 Nm elég ahhoz, hogy a nagytestű kombit 5,4 másodperc alatt repítse 100 km/h-ig. A mókának 250-nél vet véget az elektronikus szabályzás, anélkül valahol 280 km/h környékén alakul a végsebesség. Ugyan manapság elképesztő sportkombik készülnek, de ezek az adatok még 18 év távlatából is kellemesen csengenek.

Az ára a többi hasonló autóhoz képest meredek, 119 950 euró. Ezt nyilván nem a szép állapot, hanem az indokolja, hogy Schumacheré volt. Még nem kelt el az autó, de Schumacher hatalmas rajongótáborát tekintve előkerülhet egy ember, aki hajlandó megadni az öreg Mercedes borsos árát.