Végre egy rendes utcai versenyautó

2017.02.18. 17:04

A kölni székhelyű Kremer Racing neve ismerősen csenghet a motorsportrajongók számára. Számos versenyen és sorozatban, többek közt a Le Mans-i huszonnégy óráson is rendszeresen rajthoz állnak, nem is kevés sikerrel. Porschékat faragnak át a saját igényeiknek megfelelően, a hetvenes években készült el az első K-sorozatú gépük, a 935 K1. Most a 997-es sorozatú K3-ból utcai sportkocsit faragnak.

Már ki is adták az első képeket a közúton is használható autóról. A 911 (997) GT3 Cupon a versenyautóhoz képest több lényeges változtatást is el kellett végezni, hogy forgalmi engedélyt kaphasson. Így például fényszórókat kapott, és a rendszámoknak is kialakították a helyet. Megmaradnak viszont a szélesítések, az átfaragott lökhárítók és a méretes szárny is.

Kremerék azt is elmondták, hogy a 997 több változatára is fel tudják szerelni ezt a csomagot, legyen az szívómotoros, vagy a gyárilag szélesített Turbo. Arról viszont egyelőre nem szólnak a hírek, hogy műszakilag - akár a motoron, akár a futóművön - milyen módosításokat végeznek el.