Giccses Porsche-klónt nyolcmillióért?

2017.03.11. 18:13

Komoly felárért, de még mindig messze egy Macan ára alatt kínálja csajos Porsche-klónját a kínai Zotye. Íme az SR9 Goddess Edition, azaz kamu Macan Istennő-kiadása.

zotye-sr9-woman-1

Amíg az európai autós sajtónak ez a hét az autóipar legnívósabb éves rendezvényéről, a Genfi Autószalonról szólt, Kínában ment tovább az élet. A komoly klónozási múltjáról ismert kínai Zotye például azt csinálta, amiben hírhedten jó: egy lopásban fogant modelljéből próbál meg több pénzt kifacsarni. Ez lett a korábban már körbeszörnyűlködött SR9 kimondottan csajoknak szánt kiadása, amolyan gesztusként nőnap alkalmából.

A 2005-ben alapított Zotye kezdetben a Fiattól és a Suzukitól szedte össze a formavilágát, de mostanában láttunk tőlük Audi A4-re és VW-tanulmányra erősen hajazó modelleket is. Természetesen mindezt csak belpiacra gyártják, ahol az elmúlt években komoly felfutást értek el: 2015-ben már 223 autót adtak el az egy évvel korábbi 149 ezer után. Akkoriban mutatták be az SR9-est, amit – bár tagadhatatlanul egy pofátlan Macan-klón – egy Mitsubishitól származó 190 lóerős kétliteres hajt. Ára 108 ezer jüanról indul, azaz nagyjából 4,5 millióért kapja meg az ember, de ez felszereltségtől függően felmehet akár hétmillióig is.

zotye-sr9-woman-3

A Goddess Edition feláras lesz, 180 ezer jüanért (7,7 millió forint) adják majd. Majd, mert bár az online bemutatót a nemzetközi nőnapra időzítették, csak a Sanghaji Autószalonon mutatják majd meg élőben a jövő hónapban.