Megvillan az új Mégane RS

2017.03.31. 11:23

Nem túl meglepő, hogy a Renault Sport dolgozik az új Mégane sportos csúcsváltozatán – a franciák mindig fontosnak tartották a dinamikus arculat céltudatos építését – de mégiscsak ez az első alkalom, hogy látni engednek valamit az autóból.

Az ürügy a letakart autó megvillantására az volt, hogy a Renault Sport Facebook-követőinek száma meghaladta az egymilliót. Ebből az alkalomból vágtak egy videót, amelyen néhány korábbi modelljük szerepel – az R5 Turbo, a Clio Williams, a Spider és a Clio V6 – ennek a végére került a letakart Mégane RS, amelyről az is kiderült, hogy a bemutatóját szeptember 14-e és 18-a között tartják. A dátumok alapján valószínű, hogy a szeptember 12-én nyitó Frankfurti Autószalon egyik újdonsága lesz.

Az autó műszaki megoldásairól eddig csak pletykákat hallottunk: ezek alapján valószínű, hogy az Alpine A110-hez kifejlesztett új, 1,8 literes turbómotor egy változatát kapja meg az autó. Ez jelenleg ismert formájában 252 lóerős, ami visszalépés volna a korábbi kétliteres turbómotor legerősebb, 275 lóerős változatához képest, bár nem kizárt, hogy a turbónyomás felcsavarásával az új motor mégis túllicitálhatja a régit. Az viszont kevéssé valószínű, hogy a fronthajtású sportkompaktok legerősebbjei közé tartozhat az új Mégane, ha tényleg ezt a motort kapja, hisz a Honda Civic Type-R a maga 320 lóerejével túl nagy falat lehet. Ráadásul valószínű, hogy a Mégane RS is csak dupla kuplungos automata váltóval lesz kapható – így van ez a Clio RS-szel és az Alpine A110-essel is – manuálissal nem, ami tovább faragja az esélyét, hogy az új generáció ugyanúgy a pályanapra járók kedvence legyen, mint az elődei.

Egyelőre mindez persze nem sokkal több puszta találgatásnál, hogy pontosan mit tud majd az új Renault sportkompakt, az ősz előtt aligha derül ki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.