Még masszívabbnak tűnik az új Berlingo

2017.06.10. 06:53

Egyelőre alaposan álcázott kémfotókon figyelhetjük meg a következő Berlingo-Partner páros legfontosabb jellegzetességeit. El is jött a váltás ideje, a jelenlegi modell ugyanis jövőre már a tizedik évét töltené.

A részleteket ugyan képtelenség kivenni a kémfotókon, de így is sok mindent elárulnak. Láthatóan változtatnak például a sárvédők ívén – az új nem kör alakú, mint a jelenlegi modellen, hanem felül és oldalt lapított ívű. A letört sarkú hátsó oldalablak-forma marad, ahogy a viszonylag magas üléshelyzet is, viszont az új modellnek mintha magasabb lenne az orra, ami masszívabb, szögletesebb karaktert kölcsönöz a járműnek. Valószínűleg műszaki szempontból is lesznek eltérések, az új generáció valószínűleg az EMP2 padlólemezre épül, mint a nagyobb PSA modellek többsége. Motor-fronton sem várható nagy meglepetés, ha fogadni kellene, azt mondanánk, 1,2 literes háromhengeres turbós benzinesek és 1,6 literes turbódízelek közül lehet majd választani.

Valószínű, hogy később ugyanez az autó – talán valamelyest eltérő formatervvel – Opel Combóként is bemutatkozhat, bár ezzel biztosan ki kell várni, míg letelik a Fiattal kötött szerződés, mivel Combóként jelenleg átcímkézett Doblókat forgalmaz a német gyártó. Még nem tudni, hogy a Berlingo-Partner párost mikor mutatják be, de jelentős esély van rá, hogy legkésőbb jövőre elkezdik a harmadik generáció piaci bevezetését.