Dízelbotrány: Cayenne-eket hív vissza a Porsche

2017.07.28. 06:29

A Porsche sem marad ki a dízelbotrányt követő visszahívásokból. Csütörtökön jelentették be, hogy a Volkswagen-konszern sportmárkája bő húszezer 3 literes, V6-os TDI-vel szerelt Cayenne-t rendel be.

het5

Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési miniszter jelentette be a Porsche visszahívásának hírét. Dobrindt közölte, az érintett Cayenne-kben is tetten érhető a dízelbotrányban megismert funkció: a tesztelést végző hatóság szakemberei a motorvezérlő szoftverében a motor emissziós értékeit manipuláló úgynevezett "defeat device" funkciót találtak. Ezzel a vezérlő szoftver tesztelési paraméterek észlelése esetén "indítási bemelegítő" üzemmódba kapcsolja át a motort, így fedve el a valós kibocsátási értékeket.

hnzr5

A miniszter bejelentette, az érintett Cayenne változatának bevonják a típusengedélyét és közölte, a Porsche viseli a visszahívási akció teljes költségét. A közlemény szerint Németországban 7500, Európában összesen 22 ezer van forgalomban az érintett modellből.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.