Önálló márka lesz a Cupra?

2017.08.11. 11:27

A Seat AMG-je lehet a Cuprából, amely a jelek szerint önálló almárkaként élhet tovább a spanyoloknál. Erre utal legalábbis mindaz, amire védelmet kért a VW leányvállalata.

Az elmúlt három évben ismét növekvőben vannak a Seat eladásai – talán ennek köszönhető, hogy a választék bővítésére utaló elnevezésekre kértek jogi védelmet. A legérdekesebb a Cuprára vonatkozó kérelem, ehhez ugyanis külön jelvény is társul, amiből arra lehet következtetni, hogy önálló almárkaként vezethetik be. Emellett védelmet kértek a Tango, Salsa és Bolero elnevezésekre is, olyan nevekre, amelyeket korábban már alkalmaztak különböző tanulmányautókon.

A Bolero egy négyajtós, sportszedán-szerű tanulmány volt 1998-ban, a Salsa a későbbi, egyterű-forma León előfutára, amelyet 2000-ben mutattak be, a Tango pedig egy formás kétüléses mini-roadster, amelyet 2001-ben lepleztek le. A három autóban a közös az, hogy mindhárom ígéretesnek látszott, de végül egyik sem került gyártásba ezen a néven és ebben a formában.

A spanyol gyártó egyelőre annyit reagált a szaksajtóban megjelent találgatásokra, hogy a védjegy-kérelmei nem feltétlen kapcsolhatók konkrét modellek bemutatásához, de az, hogy külön jelvényt rendelnek egy védett névhez, ahogy a Cuprával tették, azért nem gyakori húzás.