Ez lenne az Acura új csúcs versenygépe

2017.08.20. 15:23

Nagy lendülettel indul neki a jövő évi hosszútávú versenyeseknek az Acura: Juan-Pablo Montoyával és az ARX-05 DPi-vel erősít a Honda amerikai piacos márkája.

Nem most először jutott az Acurának házon belül egy hosszútávú versenyekre szánt autó összerakása. Rövid történelme alatt az Acura már szerzett pár fontos győzelmet a műfajban Észak-Amerikában; 2009-ben konkrétan eluralták az Amerikai Le Mans-szériát. Az ARX-05 DPi már a jövő szezonra készült, januárban ott lesznek vele a Daytona-i 24 óráson, aztán a  WeatherTech SportsCar Championship teljes szezonjában.

Az ARX-05 DPi az Acura és a Team Penske közös projektje. Utóbbi az amerikai autósport történelmének egyik legjelentősebb csapata – ők felügyelik majd élesben a versenyprogramot. Az ARX-05 DPi alapját egyébiránt a francia Oreca adja, ezt az alap kasznit alakította át aztán az Acura és pakolta bele a maga 3,5 literes, ikerturbós V6-osát. Az egyik versenyzőjük Juan-Pablo Montoya lesz, azaz az eddig ismert részletek alapján ígéretes a projekt.