A Mégane-ból is versenygép lesz

2017.08.29. 12:09

Lassan nincs olyan alsó-középkategóriás autó, amelyből ne létezne TCR változat. A Mégane eddig ilyen volt, de már ebből is készül a versenyautó, amelyet a svájci központú Team Vukovic Motorsport fejleszt.

RenaultMeganeTCR

A kis cég a Renault segítségével fejleszti a versenygépet a Mégane alapjaira, amelyet egy képen már meg is mutattak. A masszív szélesítések igazán jól állnak a francia népautónak, és az is látszik, hogy igyekeztek javítani a motor hűtésén is, bár a jövőre rajthoz álló versenygép nyilván sokkal látványosabb lesz valamiféle festéssel. A következő hónapokban a tesztelési fázis következik, hogy a 2018-as szezonnyitóra ütőképes versenyautót szállíthassanak azoknak a csapatoknak, amelyek a Renault-t választják.

A TCR mezőny már most is meglehetősen zsúfolt, ami elsősorban a jól átgondolt szabályoknak köszönhető: a legtöbb mai sportos utcai modellből viszonylag olcsón készíthető ilyen autó, így nagyon sok gyártó kínál kulcsra kész versenygépeket. Ugyanez az oka, hogy a kategória 2014-es bejelentése óta tucatnyi nemzeti-, regionális- és kontinens-bajnokság indult ilyen versenyautókkal. Az Alfa Romeo, az Audi, a Ford, a Honda, a Kia, az Opel, a Peugeot, a Seat, a Subaru és a Volkswagen is kínál TCR versenyautókat, ezekkel a gyártókkal versenyez a következő évtől a Vukovic-féle Mégane.