Bő félmilliárdot ért a használhatatlan LaFerrari

2017.09.20. 10:56

Ha még volt bárki, aki azt gondolta, LaFerrarit a vezetés élménye miatt veszik, hát itt az újabb cáfolat: 2,54 dollárért (630 millió forint) kelt el napjaink csúcs-Ferrarijának nulladik példánya, amivel ki sem mehetsz az utcára.

unnamed-file-1358

yA 194925-ös alvázszámú LaFerrari még 2012-ből származik, azelőttről, hogy az olaszok hivatalosan bemutatták volna az Enzo utódát. Ezt az autót használták arra, hogy a VIP ügyfeleknek, valamint a Ferrari-kereskedőknek zárt körben megmutassák, mit várhatnak az új csúcsmodelltől, valamit erről a példányról készültek az első hivatalos galériák. Lényegében egy teljes értékű LaFerrari ez, mármint felépítését tekintve. Egy nagy baj van vele, hogy nem engedélyeztették közúti használatra, így utcára nem vihető, legfeljebb tréleren. Hogy zárt pályán mire képes rejtély, de várhatóan nem meghajtani vette meg új gazdája. 

vjh

A nulladik példány árverését nem véletlenül mostanra időzítette a Ferrari. A LaFerrarikon már túladtak, sőt, már a csúcs-csúcs Aperta változat gyártását is befejezték. A LaFerrari immár egy nem gyártott termék, azaz indulhat a brutális áremelkedés a használt példányok között – amik egyébiránt már most hárommillió dollár fölött mennek. Talán már az is a láz jele, hogy ezért a közúton használhatatlan darabért, amiért még a Ferrari is csak 1,2-1,3 millió dollárt remélt előzetesen, a VIP ügyfeleknek meghirdetett árverésen 2,5 millió dollárt adtak.