A legújabb detroiti autógyártó Indiából jön

2017.11.06. 14:09

Nagy hír, hogy mintegy huszonöt év után új autógyár épül Detroitban, de talán még ennél is meglepőbb, hogy ki az építtető. Az indiai Mahindra döntött úgy, hogy innen indítja el offenzíváját az Egyesült Államokban.

mahindra scorpio

Állítólag egy teljesen új, 37 ezer négyzetméteres telephelyet hoz létre a Mahindra Detroitban. Egyelőre nem tudni, hogy mit terveznek itt gyártani, vagy hogy mikor kezdődhet a termelés, de a befektetés méretéből ítélve az indiai gyártónak komoly tervei lehetnek az Egyesült Államokban. Az indiai márka elsősorban terepjárókat és pick-upokat gyárt, ám Észak-Amerikában a jelenlegi palettájuk nemigen lenne versenyképes. Így nem csodálkoznánk rajta, ha a detroiti üzem beindításáig néhány új, a jelenlegieknél nagyobb modellt is bemutatna a cég.

A Mahindra az új üzemmel kapcsolatosan november 20-án tart tájékoztatót, valószínű, hogy ott további részletekre derül fény.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.