Ha nem megy a Faraday-jel, megpróbálják külön

2017.12.24. 14:10

A Faraday Future háza tájáról az utóbbi időben sorra csak a rossz hírek jöttek, a múlt héten éppen arról szóltak az értesülések, hogy az utolsókat rúghatja a nemrég még a Tesla legnagyobb kihívójaként emlegetett villanyautó-gyártó. Úgy tűnik, a süllyedő hajót elhagyó szakemberek nem vesztették még el motivációjukat.

Saját márkát alapítanak ugyanis Evelozcity néven. Az ötletgazda Stefan Krause volt, aki a BMW-től érkezett a Faraday pénzügyi igazgatói székébe, nemrég viszont kilépett vagy kirúgták – attól függ, kinek az álláspontját nézzük. Mellette Ulrich Kranz ex-műszaki igazgató neve tűnik fel társalapítóként.

Az Evelozcityről egyelőre keveset tudni. Saját magukat úgy határozzák meg, mint az a cég, amely a legversenyképesebb alternatív hajtású közlekedési eszközöket lesz majd képes tervezni, fejleszteni és gyártani – a Faraday Future-nél ugyebár éppen ez utóbbival vannak nagy gondok, az anyagi háttér hiánya miatt nem tudják gyártásba vinni a tanulmány és prototípus formájában már létező modelljeiket.

A startup természetesen igencsak kezdeti stádiumban van, jelenleg külső és belső formatervezőket, UI/UX dizájnereket, CAD- és digitális tervezőket, sőt jogi munkatársakat is keresnek – nyilvánvalóan ahhoz is ügyvédre lesz szükségük, hogy megfelelő formában végig tudják csinálni a cégalapítást. Jövőre a Consumer Electronics Show-n (CES: Fogyasztói Elektronikai Szalon) talán többet is megtudunk arról, pontosan mire is készülnek.